Waar kunnen we u mee helpen?

Daklekkage of loszittende dakpannen? Moet een dakraam vervangen worden? Of is een betere dakgoot nodig? Een compleet nieuwe dakbedekking, zoals een kunststof- of epdm-dak? Of een dakkapel renovatie? 

Maar ook de schoorsteen opnieuw bekleden met loden loketten, het aanbrengen van voeg- en spouwlood en het bijkomend timmerwerk is voor ons geen probleem. 

Een dak moet goed onderhouden worden. Pleegt u geen onderhoud, dan zal op een gegeven moment het dak gerenoveerd moeten worden. En wacht u echt te lang, dan kan het zijn dat de dakconstructie ongemerkt aangetast wordt en een compleet nieuw dak (inclusief dakconstructie) nodig is.

Een beschadigd, lekkend of oud dak kan vervelende gevolgen met zich meebrengen – voor zowel uw huis als voor uw gezondheid. Wanneer een dak gebreken vertoont, is het belangrijk op tijd in te grijpen, het dak te vervangen of te repareren.

Reden om het dak te vervangen

 • Tot de jaren 80 werd asbest veelvuldig gebruikt in de bouw, ook in daken. Het gebruik van asbest in bouwconstructies is tegenwoordig verboden vanwege de gezondheidsrisico’s. Echter bevatten oude huizen en gebouwen nog steeds asbest.
 • Vocht en rot hout zijn vaak het gevolg van het weer en gebrekkige dakbedekking. Insecten, zoals houtworm en termieten, kunnen de dakconstructie ernstig aantasten. In beide gevallen moet de dakconstructie gerepareerd en/of vervangen moeten worden.
 • Doorgezakte gordingen kunnen een gevolg zijn van een te zwakke dakconstructie. Een doorgezakt dak hoeft niet altijd vervangen te worden. In sommige gevallen kan de constructie ook worden verstevigd en het dak opnieuw worden uitgelijnd.

Kosten en besparen

Het vervangen van het dak kan hoge kosten met zich meebrengen, zeker wanneer dit gepaard gaat met nieuwe isolatie en dakbedekking. 

 • Een solide en waterdicht dak voorkomt (vocht) schade aan de rest van uw woning en daarmee eventuele reparatie- of verbouwingskosten.
 • Veel warmte gaat verloren via het dak. Goede dakisolatie verdient zich snel terug in besparingen op de energierekening.
 • U kunt mogelijk aanspraak maken op verschillende subsidies. Zo kunt u informeren of u in aanmerking komt voor een subsidie om uw asbestdak te verwijderen of om het dak van uw (oude) woning te isoleren.
 • Om kosten te besparen kunt u aan de buren vragen of zij ook van plan zijn in de nabije toekomst het dak of de dakbedekking te vervangen. Vaak zijn naastgelegen woningen in hetzelfde jaar gebouwd, waardoor de daken in hetzelfde jaar aan vervanging toe zijn. 

Vergunning nieuw dak

Om het dak te vervangen kan een vergunning noodzakelijk zijn. Dit is doorgaans het geval wanneer het vervangen van het dak het aanzicht wijzigt. Denk hierbij een andere dakbedekking of een andere kleur dakpannen. Ook voor een nieuwe gevel, dakkapel of dakramen heeft u een vergunning nodig.

 

Is jouw plat dak in slechte staat of ontstaan er geregeld lekkages? Dan kan het nodig zijn om het te vervangen. Soms is een gehele dakrenovatie nodig, in andere gevallen volstaat een nieuwe dakbedekking. Het vervangen van een plat dak is meteen ook de ideale gelegenheid om het te voorzien van isolatie. Ontdek alles over de mogelijkheden en prijzen om een plat dak te vervangen

Plat dak vervangen met bitumen
Bitumen dakbedekkingen worden erg veel toegepast op platte daken vanwege de lange levensduur, het geringe onderhoud en de goede prijs-kwaliteit verhouding.
Er zijn twee soorten bitumen: APP (Atactisch PolyPropyleen) en SBS (Styreen Butadieen Styreen). Het verschil is dat SBS bitumen voorzien zijn van een beschermende toplaag, APP bitumen niet. Beiden moeten qua kwaliteit echter niet onder doen voor elkaar.
Een bitumen plat dak of roofing wordt aangebracht met een brander. Door de hitte wordt het vloeibaar en kan het goed hechten waardoor een dikke afdichting voor het dak ontstaat. Bitumen zijn beschikbaar in allerlei kleuren. Ook afwerking met leislag is mogelijk.
Plat dak isoleren
Wanneer je jouw plat dak laat vervangen, doe je er goed aan om meteen ook isolatie te voorzien. Met dakisolatie kan je heel wat besparen op je energiefactuur. Dat is voordelig voor het milieu én je portemonnee. Bovendien beschermt isolatie jouw dakconstructie tegen temperatuursverschillen waardoor deze langer meegaat. Een plat dak isoleren bij het vervangen ervan kan op 2 manieren:
Warm plat dak
We spreken van een warm plat dak als de isolatie bovenop de dakconstructie is aangebracht. De uiteindelijke dakbedekking komt dan bovenop de isolatie te liggen.
Het grote voordeel is de beschermende werking van het isolatiemateriaal. Het dak wordt mee opgewarmd met de ruimte eronder. Zo is het minder onderhevig aan temperatuurschommelingen, waardoor de krimp- en uitzetspanning in de dakconstructie en de dakafdichting lager is.
Het is de meest gebruikte manier voor het isoleren van platte daken. Een warm dak wordt vooral toegepast in situaties waarbij de oude dakbedekking in slechte conditie is en verwijderd moet worden.
Omgekeerd plat dak
Deze methode is minder van toepassing wanneer je van plan bent om jouw plat dak te vervangen. Bij het principe van een omgekeerd plat dak isoleer je enkel en blijft de bestaande dakbedekking liggen.
Het isolatiemateriaal wordt op de huidige dakbedekking gelegd en voorzien van een ballastlaag om goed te blijven liggen. De bestaande dakbedekking zorgt uiteindelijk voor de waterkering. Het is belangrijk dat het dak het gewicht van de ballastlaag kan dragen. De dakconstructie mag ook niet beschadigd zijn.
Een omgekeerd plat dak isoleert minder dan een warm dak, maar is ook heel wat goedkoper omdat je geen nieuwe dakbedekkingslaag nodig hebt.

Dakpannen vervangen en isoleren

Om warmteverlies te voorkomen dient een dak goed geïsoleerd te zijn. Dakisolatie aan de binnenzijde houdt omhoogstijgende warmte tegen waardoor een ruimte optimaal verwarmd blijft. Op deze manier bespaart u enorm veel energie, wat fijn is voor zowel het milieu als uw portemonnee.

Wanneer een dak langs de buitenzijde wordt geïsoleerd, dan kan het zijn dat de dakpannen vervangen moeten worden. De isolatielaag zorgt er namelijk voor dat het dak dikker wordt, waardoor de huidige dakpannen niet meer feilloos zullen aansluiten.

Subsidies en besparen

Mogelijk belangrijker dan de kosten van dakisolatie zijn de opbrengsten. De isolatie zorgt voor een flinke besparing op de gasrekening; fijn voor zowel het milieu als uw portemonnee. Om de investering te bekostigen kunt u bij de gemeente informeren of u aanspraak maakt op een subsidie. Deze worden vaak beschikbaar gesteld, met name voor eigenaren van oudere huizen, met het oog op verduurzaming.

De Schoorsteen is een belangrijk onderdeel van het huis. Aan de buitenkant beschermt het tegen weersinvloeden terwijl een schoorsteen aan de binnenkant zorgt voor een goede afvoer van de kachel of openhaard. Dit is ook de reden dat u uw schoorsteen in topconditie wilt behouden. Echter kan het voorkomen dat uw schoorsteen niet meer in de juiste staat is doordat het lood rondom de schoorsteen verouderd is of doordat de voegen porieus zijn geworden. In het geval dat u twijfelt over de staat van de schoorsteen is het verstandig uw schoorsteen te laten controleren.

Wilt u uw schoorsteen laten controleren om te bekijken of deze nog in de juiste staat is? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Heeft uw dakkapel een renovatie nodig?

Wij vervangen uw dakbedekking, trespa of boeidelen van uw dakkapel. 

Zodra uw dakkapel aan vervanging toe is, is renoveren vaak vele malen goedkoper dan het plaatsen van een nieuw dakkapel. Hierin worden alle oude / slechte delen verwijderd door ons en de goede delen van de dakkapel kunnen worden behouden. Met de huidige techniek zorgen wij ervoor dat uw dakkapel er tegen een schappelijke prijs weer als nieuw uitziet!

Wij vervangen of bekleden de boei delen van de dakkapel | Vervangen of bekleden de zij wangen Vervangen de loodslabben en de dakbedekking van het dakkapel en isoleren uw dakkapel.

 

Nokvorst renovatie nodig? De nokvorst is het afsluitende deel van het pannendak. Hij zorgt dat uw dakpannen netjes blijven liggen en uw dak waterdicht wordt afgesloten. De nokvorst is dus een zeer belangrijk, maar ook kwetsbaar onderdeel van uw dak. Daardoor moet de nokvorst goed worden onderhouden. Dit betekent dat u bij schade een nokvorst reparatie laat uitvoeren zodat hij weer als nieuw is. Gelukkig regelt u dat snel, betaalbaar en met hoge kwaliteit bij onze ervaren dakdekker.

Wat is een nokvorst renovatie?

Een nokvorst renovatie is het vernieuwen van de nokvorst. Een nokvorst wordt vaak stevig vastgelegd met cement of ruiterrol, zodat hij goed waterdicht afsluit en op zijn plaats blijft. Na verloop van tijd slijt de constructie. Dit houdt in dat het cement moet worden vernieuwd of de ruiterrol moet worden vervangen. Wij zorgen ervoor met onze nokvorst renovatie, dat uw nokvorst weer oersterk op het dak zit (door middel van Flexim-Mortel of een nieuwe ruiterrol), de nokpannen gecoat zijn en kapotte zijn vervangen. Weten wanneer uw nokvorst aan renovatie toe is? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Met regelmatig schoorsteenonderhoud voorkomt u (ernstige) problemen. Ga vooral niet zelf aan de slag met het vegen van de schoorsteen. Wij beschikken over kennis en ervaring en maakt gebruik van professionele materialen. Daarnaast zorgt een schoorsteenveger ervoor dat de woning schoon en netjes wordt achtergelaten, dus u heeft er zelf helemaal geen werk van. Schakel een gediplomeerd schoorsteenveger in en geniet van de voordelen:

 • U voorkomt gevaarlijke situaties, zoals schoorsteenbrand of vergiftiging.
 • Doordat de ontluchtingskanalen worden gereinigd, heeft u geen last van nare luchtjes.
 • Een schoorsteenveger ontdekt vaak kleine beschadigingen, voordat deze zo groot zijn geworden dat er groot onderhoud of een renovatie moet plaatsvinden.
 • Mocht er toch een keer brand uitbreken in de schoorsteen, dan kunt u bij de verzekering aantonen dat u de schoorsteen goed laat onderhouden en dit dus geen oorzaak van de brand kan zijn. U ontvangt van ons altijd een brandverzekering bewijs.

Frequent uw goten reinigen voorkomt dat u moet repareren of vernieuwen. Bij een verstopping kan een dakgoot namelijk lekken en breken onder het gewicht van het opgehoopte vuil en water. Omdat een verstopte dakgoot het water niet goed afvoert, zal het overtollige water bovendien over de rand en zo ook over de gevel lopen. Dat kan op termijn schimmels en vochtplekken op de muren doen ontstaan. Bij houten gevelbekleding kan het natte hout zelfs beginnen rotten. Een slecht onderhoud van uw dakgoot houdt dus risico’s in voor zowel de dakgoot zelf als de muren.

Regelmatig uw dakgoot reinigen is de beste manier om een verstopte dakgoot en waterschade als gevolg daarvan te voorkomen. Daarom is het een noodzakelijke, jaarlijkse investering.

 

STORMSCHADE AAN UW DAK

Bij hevige storm en windhozen kan er een deel – of soms een heel dak – van uw huis of pand afwaaien. In sommige gevallen is het pure overmacht, maar in veel gevallen liggen er oorzaken aan ten grondslag die goed te voorkomen zijn.

OORZAKEN STORMSCHADE

 

Veel daken in Nederland voldoen niet aan de gestelde normen. Denk bijvoorbeeld aan losliggende nokvorsten, waarvan het cement volledig los is gelaten. Of ballast dakbedekkingssystemen – waarbij daken worden belast met kiezels om de dakbedekking op zijn plek te houden – met te weinig ballast. Het zijn oorzaken van stormschade die eenvoudig te voorkomen zijn.
Een andere belangrijke oorzaak van stormschade ligt bij de huis- of pandeigenaren zelf. Wanneer daken niet goed worden onderhouden, kunnen dakafwerkingen of daksystemen – door veroudering en werking – loslaten. Als de wind grip krijgt op deze zwakke plekken is moeder natuur in staat om een heel dak los te rukken. Door preventief onderhoud en inspectie door een vakman worden deze gebreken vroegtijdig gesignaleerd en gerepareerd.
Heeft u twijfels over de stormvastheid van uw dak? Neem dan contact met ons op! Wij komen graag bij u langs om uw dak te inspecteren. Afhankelijk van het daksysteem hebben wij meerdere oplossingen om de daken weer stormvast te krijgen.

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten? Vraag dan een offerte aan!

Neem contact met ons op!